po Kamniškem

Spletno mesto “po Kamniškem” je najprej nastalo z mislijo po zadovoljitvi naših gostov v naših apartmajih (Apartmaji Jesenuc) … kam naj se odpravijo oziroma kako jim podariti naš Kamnik.

A doživeti “Kamnik” moramo v prvi vrsti najprej mi sami. Vsak obisk našega izletniškega raja nam bo napolnilo srce in s ponosom ga bomo ponesli v svet.

A “naš” Kamnik, je Kamnik bolj skritih, neobljudenih poti. Je “igranje” v njegovi veličastni naravi, je prostor za raziskovanje in pobeg v domišljijo. Pri tem nam je v veliko pomoč knjiga “Kamniške pravljične poti”, Irene Cerar. Narava v povezavi z bogato kulturno dediščino in zgodbami v katerih nastopajo divji možje, bele žene, zmaji, rokovnjači, … vsak izlet spremeni v nepozabno izkušnjo.

Iz zatohlih stanovanj, polnih elektronskih naprav, se spravimo ven … tecimo z vetrom, valjajmo se po travnatih površinah, brodimo po potokih, plešimo z bosimi nogami po dežju, plezajmo po drevesih, občudujmo živali, pihajmo regratove lučke, bojujmo se z lintverni, iščimo bele žene,… vse to “po Kamniškem”.

Urankarjevi