Zabava na saneh

Že res, da se na “Kamniškem” ne moremo ravno pohvaliti s kakšno urejeno sankaško progo, a to ne pomeni, da zabave na saneh ni. Predno me kdo za ušesa, hitro dodajam … Velika planina ponuja nočno sankanje vsak konec tedna in odlično je.

Mi smo pa eni taki vaški zabavljači in nam je tista varianta »Šc izza ovinka« bolj pisana na kožo. Tokrat smo združili pohodništvo in sankaški spust. Sv. Vid nad Zgornjim Tuhinjem letošnjo zimo ponuja idealne razmere za tovrstne podvige. Gozdna pot je ravno prav zakrita, da sneg prehitro ne odtaja … še več, proti večeru prav lepo zamrzne in spust s sv. Vida je noro adrenalinsko doživetje.  

Lepo je videt mulce, kako ob sončnem zahodu vlečejo sani. Prav noben se ne pritožuje. Z iskrivimi očmi kujejo načrte, kdo se bo s kom boril za mesto najhitrejšega »thinskega« sankača :).

A noč ima svojo moč, ultra brzina je tudi ta najbolj pogumne posedela k staršem. Za druge ne vem, ampak meni ta naziv ni prav nič pomagal. Še sanke so se mi nasmihale. Jah, z brzino si pač nisva na ti ;).

Preživeli smo in jaaa, zabavali smo se tudi. Zelo :).